Landskod Guernsey (Tfn: +44-1481, ISO: GG)

Här nedan hittar du landskod Guernsey, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Guernsey, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Guernsey. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Guernsey, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Guernsey, hur stor yta och befolkning Guernsey har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44-1481

ISO (2)

GG

ISO (3)

GGY

FLAGGA

🇬🇬

TOPPDOMÄN

.gg

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Guernsey

Guernsey har en yta av 65 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GG eller GGY (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Guernsey är +44-1481, och den officiella toppdomänen är .gg. Befolkningsmängden i Guernsey är ungefär 65 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och franska. Den valuta som används i Guernsey är guernseypund och brittisk pund kod: GBP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,742 miljarder US$.

Eluttag i Guernsey

De typer av eluttag som används i Guernsey är Typ C, Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Guernsey. Här kan du läsa mer om eluttag Guernsey samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Guernsey fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Guernsey som resmål

Guernsey, en av Kanalöarna, är populär bland resenärer för sin naturliga skönhet och avslappnade atmosfär. Ön har böljande kullar och orörda stränder, och dess lilla storlek gör den lätt att utforska. Guernsey är också känd för sin goda mat och sitt goda vin, och det finns gott om restauranger och pubar att välja mellan.