Landskod Guinea-Bissau (Tfn: +245, ISO: GW)

Här nedan hittar du landskod Guinea-Bissau, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Guinea-Bissau, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Guinea-Bissau. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Guinea-Bissau, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Guinea-Bissau, hur stor yta och befolkning Guinea-Bissau har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+245

ISO (2)

GW

ISO (3)

GNB

FLAGGA

🇬🇼

TOPPDOMÄN

.gw

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Guinea-Bissau

Guinea-Bissau har en yta av 36 125 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GW eller GNB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Guinea-Bissau är +245, och den officiella toppdomänen är .gw. Befolkningsmängden i Guinea-Bissau är ungefär 2 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska. Den valuta som används i Guinea-Bissau är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 880 miljoner US$.

Eluttag i Guinea-Bissau

De typer av eluttag som används i Guinea-Bissau är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Guinea-Bissau. Här kan du läsa mer om eluttag Guinea-Bissau samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Guinea-Bissau fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.