Landskod Guinea-Bissau (Tfn: +245, ISO: GW)

Här nedan hittar du landskod Guinea-Bissau, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Guinea-Bissau, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Guinea-Bissau. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Guinea-Bissau, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Guinea-Bissau, hur stor yta och befolkning Guinea-Bissau har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+245

ISO (2)

GW

ISO (3)

GNB

FLAGGA

🇬🇼

TOPPDOMÄN

.gw

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Guinea-Bissau

Guinea-Bissau har en yta av 36 125 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som GW eller GNB (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Guinea-Bissau är +245, och den officiella toppdomänen är .gw. Befolkningsmängden i Guinea-Bissau är ungefär 2 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska. Den valuta som används i Guinea-Bissau är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 880 miljoner US$.

Eluttag i Guinea-Bissau

De typer av eluttag som används i Guinea-Bissau är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Guinea-Bissau. Här kan du läsa mer om eluttag Guinea-Bissau samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Guinea-Bissau fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Guinea-Bissau som resmål

Guinea-Bissau är populärt bland resenärer på grund av sin oförstörda natur och sin avslappnade atmosfär. Landet har orörda stränder, frodiga regnskogar och böljande kullar. Besökare kan utforska landets djurliv genom att ta på safari eller gå på fågelskådning. Guinea-Bissau är också känt för sitt breda utbud av musik och traditionell dans.