Landskod Haiti (Tfn: +509, ISO: HT)

Här nedan hittar du landskod Haiti, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Haiti, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Haiti. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Haiti, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Haiti, hur stor yta och befolkning Haiti har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+509

ISO (2)

HT

ISO (3)

HTI

FLAGGA

🇭🇹

TOPPDOMÄN

.ht

VALUTAKOD

HTG

Fakta om Haiti

Haiti har en yta av 27 750 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som HT eller HTI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Haiti är +509, och den officiella toppdomänen är .ht. Befolkningsmängden i Haiti är ungefär 12 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska och haitisk kreol. Den valuta som används i Haiti är gourde kod: HTG), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 8,287 miljarder US$.

Eluttag i Haiti

De typer av eluttag som används i Haiti är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Haiti. Här kan du läsa mer om eluttag Haiti samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Haiti fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Haiti som resmål

Haiti är populärt bland resenärer eftersom det ligger i Karibien. Landet har en rik kultur och erbjuder ett brett utbud av turistattraktioner. Några av de populära turistattraktionerna i Haiti är Citadelle Laferriere, Parc Historique de la Canne a Sucre och Bassin Bleu.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Haiti

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Haiti. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Haiti så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Haiti.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Haitel+509-510
Iris+509-851
Rectel+509-330