Landskod Honduras (Tfn: +504, ISO: HN)

Här nedan hittar du landskod Honduras, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Honduras, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Honduras. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Honduras, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Honduras, hur stor yta och befolkning Honduras har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+504

ISO (2)

HN

ISO (3)

HND

FLAGGA

🇭🇳

TOPPDOMÄN

.hn

VALUTAKOD

HNL

Fakta om Honduras

Honduras har en yta av 112 492 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som HN eller HND (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Honduras är +504, och den officiella toppdomänen är .hn. Befolkningsmängden i Honduras är ungefär 10 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Honduras är lempira kod: HNL), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 18,88 miljarder US$.

Eluttag i Honduras

De typer av eluttag som används i Honduras är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Honduras. Här kan du läsa mer om eluttag Honduras samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Honduras fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Honduras som resmål

Honduras är ett populärt resmål för resenärer som söker en exotisk och prisvärd semesterresa. Landet har fantastiska stränder, frodiga djungler och en rik kolonialhistoria. Turister kan njuta av en mängd olika aktiviteter i Honduras, bland annat bad, snorkling, vandring och fågelskådning. Landets låga levnadskostnader gör det också till ett populärt resmål för budgetmedvetna resenärer.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Honduras

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Honduras. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Honduras så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Honduras.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Centro Sur Oriental+504-8
Litoral Atlántico+504-4
Región Nor-Occidental+504-6
San Pedro Sula+504-5
Tegucigalpa+504-2