Landskod Hongkong (Tfn: +852, ISO: HK)

Här nedan hittar du landskod Hongkong, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Hongkong, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Hongkong. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Hongkong, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Hongkong, hur stor yta och befolkning Hongkong har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+852

ISO (2)

HK

ISO (3)

HKG

FLAGGA

🇭🇰

TOPPDOMÄN

.hk

VALUTAKOD

HKD

Fakta om Hongkong

Hongkong har en yta av 1 092 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som HK eller HKG (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Hongkong är +852, och den officiella toppdomänen är .hk. Befolkningsmängden i Hongkong är ungefär 6 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är kinesiska, engelska och kantonesiska. Den valuta som används i Hongkong är hongkongdollar kod: HKD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 272,1 miljarder US$.

Eluttag i Hongkong

De typer av eluttag som används i Hongkong är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Hongkong. Här kan du läsa mer om eluttag Hongkong samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Hongkong fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Hongkong som resmål

Hongkong är ett populärt resmål för resenärer runt om i världen. Det finns många anledningar till detta, bland annat stadens rika historia och kultur samt det bekväma läget. Hongkong är också hemvist för några av världens bästa shoppingmöjligheter och dess restauranger är kända för sin utsökta mat. Resenärer kan njuta av alla dessa saker och mycket mer när de besöker Hongkong.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Hongkong

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Hongkong. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Hongkong så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Hongkong.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Hong Kong+852-31
Hong Kong+852-32
Hong Kong+852-33
Hong Kong+852-34
Hong Kong+852-35
Hong Kong+852-36
Hong Kong+852-37
Hong Kong+852-38
Hong Kong+852-39
Hong Kong+852-313
Hong Kong+852-343
Hong Kong+852-345
Hong Kong+852-353
Hong Kong+852-363