Landskod Irak (Tfn: +964, ISO: IQ)

Här nedan hittar du landskod Irak, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Irak, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Irak. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Irak, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Irak, hur stor yta och befolkning Irak har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+964

ISO (2)

IQ

ISO (3)

IRQ

FLAGGA

🇮🇶

TOPPDOMÄN

.iq

VALUTAKOD

IQD

Fakta om Irak

Irak har en yta av 437 072 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som IQ eller IRQ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Irak är +964, och den officiella toppdomänen är .iq. Befolkningsmängden i Irak är ungefär 37 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska och kurdiska. Den valuta som används i Irak är irakisk dinar kod: IQD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 221,8 miljarder US$.

Eluttag i Irak

De typer av eluttag som används i Irak är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Irak. Här kan du läsa mer om eluttag Irak samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Irak fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Irak som resmål

Irak är ett populärt resmål för resenärer, särskilt för dem som är ute efter äventyr. Landet är rikt på historia och kultur, och det finns gott om saker att se och göra. Från antika ruiner till livliga städer, Irak har något för alla.

Trots sin senaste historia är Irak ett relativt säkert land att besöka. Lokalbefolkningen är varm och välkomnande, och det finns gott om vänliga utlänningar som bor i landet. Engelska talas i stor utsträckning, vilket gör det lätt att ta sig runt. Det finns några saker att tänka på när man reser i Irak. Landet är fortfarande ganska instabilt, så det är viktigt att alltid vara medveten om sin omgivning. Det är också viktigt att respektera lokala seder och traditioner.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Irak

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Irak. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Irak så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Irak.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Basra+964-40
Kerbela+964-32
Kirkuk+964-50
Mousil+964-60
Najaf+964-33