Landskod Irland (Tfn: +353, ISO: IE)

Här nedan hittar du landskod Irland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Irland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Irland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Irland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Irland, hur stor yta och befolkning Irland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+353

ISO (2)

IE

ISO (3)

IRL

FLAGGA

🇮🇪

TOPPDOMÄN

.ie

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Irland

Irland har en yta av 70 273 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som IE eller IRL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Irland är +353, och den officiella toppdomänen är .ie. Befolkningsmängden i Irland är ungefär 4 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Irland är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 220,9 miljarder US$.

Eluttag i Irland

De typer av eluttag som används i Irland är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Irland. Här kan du läsa mer om eluttag Irland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Irland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Irland som resmål

Irland är ett populärt turistmål av många skäl. Landet är känt för sin vackra natur, vänliga befolkning och rika historia. Några av de mest populära turistattraktionerna på Irland är Blarney Stone, Ring of Kerry och Guinness Storehouse. Turismen är en av de största branscherna på Irland och uppskattningsvis besöker över 10 miljoner människor landet varje år. År 2016 genererade turismen 6,5 miljarder euro till den irländska ekonomin.

Det finns många olika typer av boende på Irland, från camping- och husvagnsplatser till hotell och pensionat. Camping och husvagnsliv är ett populärt sätt att uppleva naturen, och det finns över 400 registrerade campingplatser i Irland. Det finns gott om hotell i alla större städer och orter, och det finns också ett antal bed and breakfast-anläggningar som erbjuder en mer personlig upplevelse.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Irland

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Irland. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Irland så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Irland.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Cork+353-21
Dingle+353-66
Drogheda+353-41
Dublin+353-1
Dundalk+353-42
Ennis+353-65
Galway+353-91
Kildare+353-45
Killarney+353-64
Limerick+353-61
Sligo+353-71
Tipperary+353-52
Tralee+353-66
Tullamore+353-506
Waterford+353-51
Wexford+353-53