Landskod Island (Tfn: +354, ISO: IS)

Här nedan hittar du landskod Island, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Island, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Island. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Island, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Island, hur stor yta och befolkning Island har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+354

ISO (2)

IS

ISO (3)

ISL

FLAGGA

🇮🇸

TOPPDOMÄN

.is

VALUTAKOD

ISK

Fakta om Island

Island har en yta av 102 775 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som IS eller ISL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Island är +354, och den officiella toppdomänen är .is. Befolkningsmängden i Island är ungefär 360 000 invånare, och det eller de språk som de talar är isländska. Den valuta som används i Island är isländsk króna kod: ISK), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 14,59 miljarder US$.

Eluttag i Island

De typer av eluttag som används i Island är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Island. Här kan du läsa mer om eluttag Island samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Island fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Island som resmål

Island är ett land som ligger i norra Atlanten och är ett mycket populärt turistmål, känt för sina dramatiska landskap och glaciärer. Det har också fått ett rykte för sina ovanliga turistattraktioner, som den blå lagunen och norrskenet. Några av landets andra främsta sevärdheter är Thingvellir nationalpark, Geysir och Vatnajökull nationalpark.

På senare år har Island blivit ett populärt resmål för äventyrare och naturälskare. Landet erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som vandring, glaciärvandring, ridning och snöskoterkörning. Det finns också många möjligheter till fågelskådning och valskådning.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Island

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Island. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Island så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Island.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Reykjavík+354-5