Landskod Isle of Man (Tfn: +44)

Här nedan hittar du landskod Isle of Man, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Isle of Man, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Isle of Man. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Isle of Man, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Isle of Man, hur stor yta och befolkning Isle of Man har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44

FLAGGA

🇮🇲

TOPPDOMÄN

.im

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Isle of Man

Isle of Man har en yta av 572 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Isle of Man med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Isle of Man finns dock och är +44, likaså finns en officiell toppdomän som är .im. Befolkningsmängden i Isle of Man är ungefär 85 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och manx. Den valuta som används i Isle of Man är man-pund och brittiskt pund kod: GBP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Isle of Man.

Eluttag i Isle of Man

De typer av eluttag som används i Isle of Man är Typ C, Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Isle of Man. Här kan du läsa mer om eluttag Isle of Man samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Isle of Man fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Isle of Man som resmål

Isle of Man är ett populärt resmål för dem som vill ha en lugn och avkopplande semester. Ön är känd för sin naturliga skönhet, och det finns gott om aktiviteter för resenärer att njuta av, till exempel vandring, fiske och vindsurfing. Lokalbefolkningen är vänlig och välkomnande och maten är utsökt. Jag rekommenderar starkt att du besöker Isle of Man om du letar efter en fridfull tillflyktsort.