Landskod Jamaica (Tfn: +1-876, ISO: JM)

Här nedan hittar du landskod Jamaica, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Jamaica, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Jamaica. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Jamaica, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Jamaica, hur stor yta och befolkning Jamaica har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-876

ISO (2)

JM

ISO (3)

JAM

FLAGGA

🇯🇲

TOPPDOMÄN

.jm

VALUTAKOD

JMD

Fakta om Jamaica

Jamaica har en yta av 10 991 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som JM eller JAM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Jamaica är +1-876, och den officiella toppdomänen är .jm. Befolkningsmängden i Jamaica är ungefär 2 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Jamaica är jamaicansk dollar kod: JMD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 14,39 miljarder US$.

Eluttag i Jamaica

De typer av eluttag som används i Jamaica är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Jamaica. Här kan du läsa mer om eluttag Jamaica samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Jamaica fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Jamaica som resmål

Jamaica är ett populärt turistmål av många olika skäl. Landets fantastiska stränder, frodiga vegetation och vänliga människor är några av de främsta attraktionerna. Jamaica har också en rik kultur som besökare kan uppleva genom dess musik, dans och mat.

Jamaica är ett prisvärt resmål och det är lätt att ta sig runt tack vare ett omfattande vägnät. Engelska är det officiella språket på Jamaica, så resenärer behöver inte oroa sig för att lära sig ett nytt språk.