Landskod Japan (Tfn: +81, ISO: JP)

Här nedan hittar du landskod Japan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Japan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Japan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Japan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Japan, hur stor yta och befolkning Japan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+81

ISO (2)

JP

ISO (3)

JPN

FLAGGA

🇯🇵

TOPPDOMÄN

.jp

VALUTAKOD

JPY

Fakta om Japan

Japan har en yta av 377 973 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som JP eller JPN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Japan är +81, och den officiella toppdomänen är .jp. Befolkningsmängden i Japan är ungefär 126 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är japanska. Den valuta som används i Japan är yen kod: JPY), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,007 biljoner US$.

Eluttag i Japan

De typer av eluttag som används i Japan är Typ A, Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Japan. Här kan du läsa mer om eluttag Japan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Japan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Japan som resmål

Japan är ett av de mest populära turistmålen i världen. Det finns flera anledningar till detta, men några av de viktigaste är dess rika kultur och historia samt dess varierande landskap.

Tokyo, Japans huvudstad, är ett viktigt centrum för affärer och finanser och är hemvist för några av världens mest kända landmärken, bland annat Tokyo Tower och det kejserliga palatset. Staden är också känd för sitt pulserande nattliv och sina shoppingdistrikt, till exempel Ginza och Shinjuku.

Andra populära turistmål i Japan är bland annat Fujiberget, Kyoto och Nara. Mount Fuji är en majestätisk vulkan som ofta anses vara en av de vackraste platserna i Japan, medan Kyoto är hemvist många gamla tempel och helgedomar. Nara är känt för sina hjortparker, som är en populär turistattraktion.

Japan är ett fascinerande land med mycket att erbjuda turister. Dess rika kultur, historia och landskap gör det till ett måste för resenärer från hela världen. Läs gärna mer om Japan hos Resmål.com.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Japan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Japan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Japan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Japan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
PHS-telefoner+81-070
Nagoya+81-52
Naha+81-98
Okinawa+81-98
Osaka+81-66
Sapporo+81-11
Sasebo+81-956
Seto+81-561
Tachikawa (Tokyo)+81-425
Tokyo+81-3
Urasoe+81-98
Yokohama+81-45
Yokosuka (Kanagawa)+81-468