Landskod Jemen (Tfn: +967, ISO: YE)

Här nedan hittar du landskod Jemen, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Jemen, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Jemen. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Jemen, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Jemen, hur stor yta och befolkning Jemen har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+967

ISO (2)

YE

ISO (3)

YEM

FLAGGA

🇾🇪

TOPPDOMÄN

.ye

VALUTAKOD

YER

Fakta om Jemen

Jemen har en yta av 527 968 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som YE eller YEM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Jemen är +967, och den officiella toppdomänen är .ye. Befolkningsmängden i Jemen är ungefär 29 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Jemen är jemenitisk rial kod: YER), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 43,89 miljarder US$.

Eluttag i Jemen

De typer av eluttag som används i Jemen är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Jemen. Här kan du läsa mer om eluttag Jemen samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Jemen fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Jemen som resmål

Jemen är ett populärt turistmål av många skäl. Landet är hemvist för några av de äldsta och mest imponerande arkeologiska platserna i världen, inklusive ruinerna av staden Sana'a. Jemen är också hemvist för en mängd olika naturlandskap, från de snöklädda topparna i Harazbergen till den dramatiska Wadi Hadhramaut-dalen. Det jemenitiska folket är känt för sin varma gästfrihet, och turister kan njuta av traditionell jemenitisk mat och musik i hela landet.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Jemen

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Jemen. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Jemen så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Jemen.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Almahrah+967-5
Amran+967-7
Hodeidah+967-3
Taiz+967-4
Yarim+967-4
Zabid+967-3