Landskod Jersey (Tfn: +44-1534, ISO: JE)

Här nedan hittar du landskod Jersey, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Jersey, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Jersey. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Jersey, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Jersey, hur stor yta och befolkning Jersey har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44-1534

ISO (2)

JE

ISO (3)

JEY

FLAGGA

🇯🇪

TOPPDOMÄN

.je

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Jersey

Jersey har en yta av 118,2 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som JE eller JEY (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Jersey är +44-1534, och den officiella toppdomänen är .je. Befolkningsmängden i Jersey är ungefär 110 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och franska. Den valuta som används i Jersey är jerseypund och brittisk pund kod: GBP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,1 miljarder US$.

Eluttag i Jersey

De typer av eluttag som används i Jersey är Typ G, Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Jersey. Här kan du läsa mer om eluttag Jersey samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Jersey fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Jersey som resmål

Jersey är ett populärt resmål för resenärer eftersom det finns en mängd olika aktiviteter och attraktioner. Några av de mest populära aktiviteterna är bad, fiske och vandring. Jersey är också välkänt för sin utsökta mat, som bland annat består av skaldjur och franska rätter. Dessutom har Jersey en rik historia och kultur, som kan utforskas genom de många museerna och historiska platserna.