Landskod Kap Verde (Tfn: +238, ISO: CV)

Här nedan hittar du landskod Kap Verde, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kap Verde, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kap Verde. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kap Verde, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kap Verde, hur stor yta och befolkning Kap Verde har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+238

ISO (2)

CV

ISO (3)

CPV

FLAGGA

🇨🇻

TOPPDOMÄN

.cv

VALUTAKOD

CVE

Fakta om Kap Verde

Kap Verde har en yta av 4 033 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CV eller CPV (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kap Verde är +238, och den officiella toppdomänen är .cv. Befolkningsmängden i Kap Verde är ungefär 540 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska. Den valuta som används i Kap Verde är kapverdisk escudo kod: CVE), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,955 miljarder US$.

Eluttag i Kap Verde

De typer av eluttag som används i Kap Verde är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Kap Verde. Här kan du läsa mer om eluttag Kap Verde samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Kap Verde fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Kap Verde som resmål

Kap Verde är ett populärt turistmål av många olika skäl. Ölandet ligger utanför Afrikas nordvästra kust och är känt för sina vackra stränder, sin frodiga vegetation och vänliga människor. Kap Verde är också en relativt säker plats att besöka, vilket är ytterligare en faktor som bidrar till dess popularitet. Resenärer kan hitta massor av saker att göra i Kap Verde, från vandring och bad till att utforska landets rika kultur.