Landskod Kazakstan (Tfn: +7, ISO: KZ)

Här nedan hittar du landskod Kazakstan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kazakstan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kazakstan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kazakstan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kazakstan, hur stor yta och befolkning Kazakstan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+7

ISO (2)

KZ

ISO (3)

KAZ

FLAGGA

🇰🇿

TOPPDOMÄN

.kz

VALUTAKOD

KZT

Fakta om Kazakstan

Kazakstan har en yta av 2 724 900 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som KZ eller KAZ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kazakstan är +7, och den officiella toppdomänen är .kz. Befolkningsmängden i Kazakstan är ungefär 19 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är kazakiska, ryska. Den valuta som används i Kazakstan är tenge kod: KZT), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 224,9 miljarder US$.

Eluttag i Kazakstan

De typer av eluttag som används i Kazakstan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Kazakstan. Här kan du läsa mer om eluttag Kazakstan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Kazakstan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Kazakstan som resmål

Kazakstan blir ett alltmer populärt turistmål eftersom det finns en mängd olika attraktioner och aktiviteter att ta del av. Från dess fantastiska natur till dess rika historia och kultur finns det något för alla i Kazakstan. Besökare kan utforska de livliga städerna, vandra eller åka skidor i bergen eller besöka gamla ruiner och moskéer. Och med massor av prisvärda hotell och restauranger är det lätt att njuta av en avkopplande semester i detta fascinerande land.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Kazakstan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Kazakstan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Kazakstan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Kazakstan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Aktau+7-329
Aktubinsk+7-313
Almaty+7-327
Arkalyk+7-330
Astana+7-717
Atyrau+7-312
Karaganda+7-321
Kostanai+7-314
Kzyl-Orda+7-324
Leninsk+7-336
Pavlodar+7-318
Petropavlovsk+7-315
Semipalatinsk+7-322
Shymkent+7-325
Taldykorgan+7-328
Uralsk+7-311
Ust-Kamenogorsk+7-323
Zhambyl+7-326
Zhezkazgan+7-310