Landskod Kirgizistan (Tfn: +996, ISO: KG)

Här nedan hittar du landskod Kirgizistan, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kirgizistan, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kirgizistan. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kirgizistan, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kirgizistan, hur stor yta och befolkning Kirgizistan har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+996

ISO (2)

KG

ISO (3)

KGZ

FLAGGA

🇰🇬

TOPPDOMÄN

.kg

VALUTAKOD

KGS

Fakta om Kirgizistan

Kirgizistan har en yta av 199 951 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som KG eller KGZ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kirgizistan är +996, och den officiella toppdomänen är .kg. Befolkningsmängden i Kirgizistan är ungefär 6 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är kirgiziska, ryska. Den valuta som används i Kirgizistan är kirgizistansk som kod: KGS), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 7,234 miljarder US$.

Eluttag i Kirgizistan

De typer av eluttag som används i Kirgizistan är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Kirgizistan. Här kan du läsa mer om eluttag Kirgizistan samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Kirgizistan fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Kirgizistan som resmål

När de flesta människor tänker på Kirgizistan är det förmodligen inte ett av de främsta turistmålen. Faktum är att Kirgizistan är ett av de mest populära resmålen i världen. Detta centralasiatiska land är hemvist för några av världens vackraste berg och sjöar, och det är också ett av de minst utforskade länderna på planeten. Kirgizistan är en plats där du verkligen kan komma bort från allting, och det är en av de få platser som finns kvar på jorden där du fortfarande kan uppleva sann vildmark.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Kirgizistan

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Kirgizistan. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Kirgizistan så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Kirgizistan.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+996-502
Mobiltelefoner+996-517
Osh+996-322