Landskod Kongo-Brazzaville (Tfn: +242, ISO: CG)

Här nedan hittar du landskod Kongo-Brazzaville, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kongo-Brazzaville, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kongo-Brazzaville. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kongo-Brazzaville, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kongo-Brazzaville, hur stor yta och befolkning Kongo-Brazzaville har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+242

ISO (2)

CG

ISO (3)

COG

FLAGGA

🇨🇬

TOPPDOMÄN

.cg

VALUTAKOD

XAF

Fakta om Kongo-Brazzaville

Kongo-Brazzaville har en yta av 342 000 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CG eller COG (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kongo-Brazzaville är +242, och den officiella toppdomänen är .cg. Befolkningsmängden i Kongo-Brazzaville är ungefär 5 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Kongo-Brazzaville är CFA-franc kod: XAF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 14,25 miljarder US$.

Eluttag i Kongo-Brazzaville

De typer av eluttag som används i Kongo-Brazzaville är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Kongo-Brazzaville. Här kan du läsa mer om eluttag Kongo-Brazzaville samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Kongo-Brazzaville fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Kongo-Brazzaville som resmål

Kongo-Brazzaville är populärt bland resenärer på grund av sin mångsidiga kultur och historia. Landet ligger i den centrala delen av Afrika och har en befolkning på cirka 4,5 miljoner människor. Landets officiella språk är franska och valutan är franc. Landet är känt för sin konst, musik och litteratur.