Landskod Kongo-Kinshasa (Tfn: +243, ISO: CD)

Här nedan hittar du landskod Kongo-Kinshasa, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kongo-Kinshasa, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kongo-Kinshasa. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kongo-Kinshasa, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kongo-Kinshasa, hur stor yta och befolkning Kongo-Kinshasa har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+243

ISO (2)

CD

ISO (3)

COD

FLAGGA

🇨🇩

TOPPDOMÄN

.cd

VALUTAKOD

CDF

Fakta om Kongo-Kinshasa

Kongo-Kinshasa har en yta av 2 345 409 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CD eller COD (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kongo-Kinshasa är +243, och den officiella toppdomänen är .cd. Befolkningsmängden i Kongo-Kinshasa är ungefär 92 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Kongo-Kinshasa är kongolesisk franc kod: CDF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 18,56 miljarder US$.

Kongo-Kinshasa som resmål

Kongo-Kinshasa är populärt bland resenärer för sin rika kultur och historia. Staden är hemvist för några av de mest ikoniska landmärkena i Afrika, inklusive statyn av Kristus Konungen och presidentpalatset. Besökare kan också njuta av en mängd olika museer, parker och restauranger.