Landskod Kosovo (Tfn: +383, ISO: XK)

Här nedan hittar du landskod Kosovo, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kosovo, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kosovo. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kosovo, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kosovo, hur stor yta och befolkning Kosovo har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+383

ISO (2)

XK

ISO (3)

XKX

FLAGGA

🇽🇰

TOPPDOMÄN

.xk

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Kosovo

Kosovo har en yta av 10 887 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som XK eller XKX (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kosovo är +383, och den officiella toppdomänen är .xk. Befolkningsmängden i Kosovo är ungefär 1 800 000 invånare, och det eller de språk som de talar är albanska och serbiska. Den valuta som används i Kosovo är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 7,15 miljarder US$.

Eluttag i Kosovo

De typer av eluttag som används i Kosovo är Typ C, Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Kosovo. Här kan du läsa mer om eluttag Kosovo samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Kosovo fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Kosovo som resmål

Kosovo är ett litet land i sydöstra Europa som är populärt bland resenärer för sin natur, rika historia och goda mat. Kosovos största stad är Pristina, där det finns många kulturella sevärdheter, bland annat moskéer, kyrkor och museer. Kosovos landsbygd är översållad med bergstoppar, floder och sjöar, vilket gör det till ett populärt resmål för vandrare och naturälskare. Kosovos kök är känt för sina rejäla rätter som görs med färska ingredienser, som kött, ost, grönsaker och bröd.