Landskod Lesotho (Tfn: +266, ISO: LS)

Här nedan hittar du landskod Lesotho, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Lesotho, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Lesotho. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Lesotho, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Lesotho, hur stor yta och befolkning Lesotho har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+266

ISO (2)

LS

ISO (3)

LSO

FLAGGA

🇱🇸

TOPPDOMÄN

.ls

VALUTAKOD

LSL

Fakta om Lesotho

Lesotho har en yta av 30 355 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LS eller LSO (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Lesotho är +266, och den officiella toppdomänen är .ls. Befolkningsmängden i Lesotho är ungefär 2 200 000 invånare, och det eller de språk som de talar är sesotho och engelska. Den valuta som används i Lesotho är loti kod: LSL), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,457 miljarder US$.

Eluttag i Lesotho

De typer av eluttag som används i Lesotho är Typ M. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Lesotho. Här kan du läsa mer om eluttag Lesotho samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Lesotho fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Lesotho som resmål

Lesotho är ett litet inlandsland i södra Afrika. Trots sin storlek är Lesotho ett populärt resmål tack vare sina fantastiska landskap och sin rika kultur. Några av de mest populära sevärdheterna i Lesotho är Maletsunyane Falls, Thabana Ntlenyana Mountain och Maseru Royal Palace. Lesotho är också känt för sitt varma och välkomnande folk, vilket gör det till en utmärkt plats för att uppleva afrikansk kultur på nära håll.