Landskod Libanon (Tfn: +961, ISO: LB)

Här nedan hittar du landskod Libanon, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Libanon, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Libanon. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Libanon, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Libanon, hur stor yta och befolkning Libanon har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+961

ISO (2)

LB

ISO (3)

LBN

FLAGGA

🇱🇧

TOPPDOMÄN

.lb

VALUTAKOD

LBP

Fakta om Libanon

Libanon har en yta av 10 452 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LB eller LBN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Libanon är +961, och den officiella toppdomänen är .lb. Befolkningsmängden i Libanon är ungefär 6 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Libanon är libanesiskt pund kod: LBP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 43,49 miljarder US$.

Eluttag i Libanon

De typer av eluttag som används i Libanon är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Libanon. Här kan du läsa mer om eluttag Libanon samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Libanon fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Libanon som resmål

Libanon är populärt bland resenärer på grund av sin rika kultur och sitt varierande landskap. Från de antika ruinerna i Baalbek till de snöklädda topparna i Mount Lebanon finns det något för alla i detta Medelhavsland.

Libanon har också ett välförtjänt rykte för sin utsökta mat. Oavsett om du provsmakar en traditionell mezze eller unnar dig libanesiska sötsaker kommer du garanterat att lämna landet nöjd. Slutligen är Libanon ett mycket prisvärt resmål. Med massor av budgetvänliga boenden och restauranger är det lätt att njuta av allt som detta fantastiska land har att erbjuda.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Libanon

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Libanon. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Libanon så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Libanon.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Baabda+961-5
Beirut+961-1
Jezine+961-7
Jounieh+961-9
Saida+961-7
Tripoli+961-6
Zahle+961-8