Landskod Liechtenstein (Tfn: +423, ISO: LI)

Här nedan hittar du landskod Liechtenstein, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Liechtenstein, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Liechtenstein. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Liechtenstein, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Liechtenstein, hur stor yta och befolkning Liechtenstein har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+423

ISO (2)

LI

ISO (3)

LIE

FLAGGA

🇱🇮

TOPPDOMÄN

.li

VALUTAKOD

CHF

Fakta om Liechtenstein

Liechtenstein har en yta av 160 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LI eller LIE (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Liechtenstein är +423, och den officiella toppdomänen är .li. Befolkningsmängden i Liechtenstein är ungefär 40 000 invånare, och det eller de språk som de talar är tyska. Den valuta som används i Liechtenstein är schweizisk franc kod: CHF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,113 miljarder US$.

Eluttag i Liechtenstein

De typer av eluttag som används i Liechtenstein är Typ J. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Liechtenstein. Här kan du läsa mer om eluttag Liechtenstein samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Liechtenstein fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Liechtenstein som resmål

Liechtenstein är ett litet land i Europa som är populärt bland resenärer för sitt pittoreska landskap och sina historiska byar. Landet har en befolkning på bara 36 000 personer, men här finns slott, skogar och bergstoppar som gör det till ett populärt turistmål. Liechtenstein är också känt för sina låga skatter, vilket har bidragit till att göra det till ett välmående land.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Liechtenstein

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Liechtenstein. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Liechtenstein så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Liechtenstein.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Vaduz+423-3
Vaduz+423-4