Landskod Macao (Tfn: +853, ISO: MO)

Här nedan hittar du landskod Macao, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Macao, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Macao. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Macao, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Macao, hur stor yta och befolkning Macao har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+853

ISO (2)

MO

ISO (3)

MAC

FLAGGA

🇲🇴

TOPPDOMÄN

.mo

VALUTAKOD

MOP

Fakta om Macao

Macao har en yta av 115,3 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MO eller MAC (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Macao är +853, och den officiella toppdomänen är .mo. Befolkningsmängden i Macao är ungefär 700 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska och kinesiska. Den valuta som används i Macao är pataca kod: MOP), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 51,68 miljarder US$.

Eluttag i Macao

De typer av eluttag som används i Macao är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Macao. Här kan du läsa mer om eluttag Macao samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Macao fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Macao som resmål

Macao är en särskild administrativ region i Folkrepubliken Kina. Den ligger på landets sydöstra kust och är den mest tätbefolkade regionen i världen. Regionen är populär bland resenärer för sina många kasinon och lyxhotell. Macao var en portugisisk koloni från 1500-talet fram till 1999, då den lämnades tillbaka till Kina.