Landskod Malawi (Tfn: +265, ISO: MW)

Här nedan hittar du landskod Malawi, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Malawi, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Malawi. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Malawi, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Malawi, hur stor yta och befolkning Malawi har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+265

ISO (2)

MW

ISO (3)

MWI

FLAGGA

🇲🇼

TOPPDOMÄN

.mw

VALUTAKOD

MWK

Fakta om Malawi

Malawi har en yta av 118 484 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MW eller MWI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Malawi är +265, och den officiella toppdomänen är .mw. Befolkningsmängden i Malawi är ungefär 19 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Malawi är malawisk kwacha kod: MWK), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 3,683 miljarder US$.

Eluttag i Malawi

De typer av eluttag som används i Malawi är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Malawi. Här kan du läsa mer om eluttag Malawi samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Malawi fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Malawi som resmål

Malawi är populärt bland resenärer på grund av sitt varierande landskap och sin kultur. Landet är hemvist för Malawisjön, den tredje största sjön i Afrika. Sjön är ett turistmål för sitt kristallklara vatten och sin varierande fiskpopulation. Malawi har också ett rikt kulturarv, som visas upp i dess traditionella klädsel, musik och dans.