Landskod Mali (Tfn: +223, ISO: ML)

Här nedan hittar du landskod Mali, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Mali, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Mali. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Mali, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Mali, hur stor yta och befolkning Mali har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+223

ISO (2)

ML

ISO (3)

MLI

FLAGGA

🇲🇱

TOPPDOMÄN

.ml

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Mali

Mali har en yta av 1 240 192 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ML eller MLI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Mali är +223, och den officiella toppdomänen är .ml. Befolkningsmängden i Mali är ungefär 20 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Mali är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 11,37 miljarder US$.

Eluttag i Mali

De typer av eluttag som används i Mali är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Mali. Här kan du läsa mer om eluttag Mali samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Mali fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Mali som resmål

Mali är ett inlandsland i Västafrika. Det är ett av världens fattigaste länder med en hög befolkningstäthet. Trots detta är det ett populärt turistmål på grund av sitt varierande landskap och rika kultur. Några av de viktigaste attraktionerna i Mali är den antika staden Timbuktu, Dogonfolket och sanddynerna i Saharaöknen.