Landskod Malta (Tfn: +356, ISO: MT)

Här nedan hittar du landskod Malta, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Malta, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Malta. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Malta, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Malta, hur stor yta och befolkning Malta har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+356

ISO (2)

MT

ISO (3)

MLT

FLAGGA

🇲🇹

TOPPDOMÄN

.mt

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Malta

Malta har en yta av 316 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MT eller MLT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Malta är +356, och den officiella toppdomänen är .mt. Befolkningsmängden i Malta är ungefär 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är maltesiska och engelska. Den valuta som används i Malta är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 9,541 miljarder US$.

Eluttag i Malta

De typer av eluttag som används i Malta är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Malta. Här kan du läsa mer om eluttag Malta samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Malta fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Malta som resmål

Malta är ett mycket populärt resmål, särskilt för européer. Det lilla ölandet har mycket att erbjuda turisterna, bland annat vackra stränder, intressanta historiska platser och utsökt mat. Malta är också välkänt för sitt nattliv, med sina många barer och klubbar. Om du letar efter en solig och rolig semesterdestination är Malta ett utmärkt val. Lokalbefolkningen är vänlig och välkomnande och det finns alltid något att göra på ön. Särskilt huvudstaden Valletta är en utmärkt plats att besöka. Staden är full av historiska platser, museer och konstgallerier. Om du är ute efter en avslappnad semester med massor av saker att göra är Malta det perfekta resmålet.