Landskod Marocko (Tfn: +212, ISO: MA)

Här nedan hittar du landskod Marocko, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Marocko, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Marocko. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Marocko, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Marocko, hur stor yta och befolkning Marocko har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+212

ISO (2)

MA

ISO (3)

MAR

FLAGGA

🇲🇦

TOPPDOMÄN

.ma

VALUTAKOD

MAD

Fakta om Marocko

Marocko har en yta av 710 850 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MA eller MAR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Marocko är +212, och den officiella toppdomänen är .ma. Befolkningsmängden i Marocko är ungefär 36 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska och tamazigh. Den valuta som används i Marocko är marockansk dirham kod: MAD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 104,8 miljarder US$.

Eluttag i Marocko

De typer av eluttag som används i Marocko är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Marocko. Här kan du läsa mer om eluttag Marocko samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Marocko fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Marocko som resmål

Marocko är ett nordafrikanskt land som är populärt bland resenärer. Det är känt för sitt varierande landskap och sina historiska platser. Några av de mest populära turistmålen i Marocko är Marrakech, Fez och Casablanca.

Marocko är ett utmärkt land att besöka om du är intresserad av historia, kultur och arkitektur. Det finns många historiska platser att utforska, till exempel den antika staden Marrakech och den medeltida staden Fez. Marocko är också hemvist för några vackra naturlandskap, som Atlasbergen och Saharaöknen.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Marocko

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Marocko. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Marocko så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Marocko.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Fes+212-55
Lâayoune+212-48
Marrakech+212-44
Méknès+212-55
Oujda+212-56
Rabat+212-37
Settat+212-23
Tanger (Tangiers)+212-39
Tétouan+212-39