Landskod Marshallöarna (Tfn: +692, ISO: MH)

Här nedan hittar du landskod Marshallöarna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Marshallöarna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Marshallöarna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Marshallöarna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Marshallöarna, hur stor yta och befolkning Marshallöarna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+692

ISO (2)

MH

ISO (3)

MHL

FLAGGA

🇲🇭

TOPPDOMÄN

.mh

VALUTAKOD

USD

Fakta om Marshallöarna

Marshallöarna har en yta av 181,43 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MH eller MHL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Marshallöarna är +692, och den officiella toppdomänen är .mh. Befolkningsmängden i Marshallöarna är ungefär 60 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och marshallesiska. Den valuta som används i Marshallöarna är US-dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 193 miljoner US$.

Eluttag i Marshallöarna

De typer av eluttag som används i Marshallöarna är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Marshallöarna. Här kan du läsa mer om eluttag Marshallöarna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Marshallöarna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Marshallöarna som resmål

Marshallöarna är ett vackert land som blir alltmer populärt bland resenärer. Landet består av mer än 1 000 öar, och var och en av dem är fylld av naturlig skönhet. Från de fantastiska stränderna till det kristallklara vattnet är Marshallöarna ett paradis för dem som älskar friluftsliv.

Det som också är bra med Marshallöarna är att det fortfarande är relativt oupptäckt, vilket innebär att du kan njuta av naturens lugn och ro utan att behöva hantera turistmassor. Om du letar efter en plats för att koppla av och föryngra dig är Marshallöarna definitivt värt att överväga.