Landskod Martinique (Tfn: +596, ISO: MQ)

Här nedan hittar du landskod Martinique, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Martinique, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Martinique. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Martinique, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Martinique, hur stor yta och befolkning Martinique har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+596

ISO (2)

MQ

ISO (3)

MTQ

FLAGGA

🇲🇶

TOPPDOMÄN

.mq

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Martinique

Martinique har en yta av 1 128 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MQ eller MTQ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Martinique är +596, och den officiella toppdomänen är .mq. Befolkningsmängden i Martinique är ungefär 377 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Martinique är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 10,7 miljarder US$.

Eluttag i Martinique

De typer av eluttag som används i Martinique är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Martinique. Här kan du läsa mer om eluttag Martinique samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Martinique fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Martinique som resmål

Martinique är ett populärt turistmål av många skäl. Öns naturliga skönhet är en av huvudattraktionerna, liksom det stora utbudet av aktiviteter. Från snorkling och dykning till vandring och cykling finns det något för alla på Martinique. Öns kultur är också en lockelse för besökare, med sin unika blandning av franska och karibiska influenser. Och slutligen är Martinique en utmärkt plats för att koppla av och njuta av solen. Med sitt varma väder och sina sandstränder är det inte konstigt att Martinique är en favoritdestination för resenärer.