Landskod Mauretanien (Tfn: +222, ISO: MR)

Här nedan hittar du landskod Mauretanien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Mauretanien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Mauretanien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Mauretanien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Mauretanien, hur stor yta och befolkning Mauretanien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+222

ISO (2)

MR

ISO (3)

MRT

FLAGGA

🇲🇷

TOPPDOMÄN

.mr

VALUTAKOD

MRO

Fakta om Mauretanien

Mauretanien har en yta av 1 030 000 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MR eller MRT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Mauretanien är +222, och den officiella toppdomänen är .mr. Befolkningsmängden i Mauretanien är ungefär 4 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Mauretanien är mauretansk ouguiya kod: MRO), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,183 miljarder US$.

Eluttag i Mauretanien

De typer av eluttag som används i Mauretanien är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Mauretanien. Här kan du läsa mer om eluttag Mauretanien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Mauretanien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Mauretanien som resmål

Mauretanien är ett populärt turistmål av flera olika skäl. Först och främst har landet ett överflöd av naturlig skönhet att erbjuda besökarna. Från det kristallklara vattnet i kuststäderna till de stora vidderna i Saharaöknen är Mauretanien en visuell fest för resenärer. Dessutom har Mauretanien ett rikt kulturarv som syns i den traditionella musiken, dansen och konsten. Slutligen är Mauretanien ett relativt säkert och prisvärt resmål för resenärer som vill utforska Afrika.