Landskod Mauritius (Tfn: +230, ISO: MU)

Här nedan hittar du landskod Mauritius, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Mauritius, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Mauritius. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Mauritius, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Mauritius, hur stor yta och befolkning Mauritius har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+230

ISO (2)

MU

ISO (3)

MUS

FLAGGA

🇲🇺

TOPPDOMÄN

.mu

VALUTAKOD

MUR

Fakta om Mauritius

Mauritius har en yta av 2 040 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MU eller MUS (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Mauritius är +230, och den officiella toppdomänen är .mu. Befolkningsmängden i Mauritius är ungefär 1 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska och franska. Den valuta som används i Mauritius är mauritisk rupie kod: MUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 11,9 miljarder US$.

Eluttag i Mauritius

De typer av eluttag som används i Mauritius är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Mauritius. Här kan du läsa mer om eluttag Mauritius samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Mauritius fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Mauritius som resmål

Mauritius är ett populärt turistmål av flera skäl. Önationen är känd för sina vackra stränder, sitt varierande djurliv och sin avslappnade atmosfär. Mauritius har också en rik historia, som resenärer kan utforska när de reser runt i landet. Dessutom är Mauritius en säker och välkomnande plats att besöka, vilket gör det till ett idealiskt resmål för turister i alla åldrar.