Landskod Mayotte (Tfn: +262, ISO: YT)

Här nedan hittar du landskod Mayotte, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Mayotte, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Mayotte. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Mayotte, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Mayotte, hur stor yta och befolkning Mayotte har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+262

ISO (2)

YT

ISO (3)

MYT

FLAGGA

🇾🇹

TOPPDOMÄN

.yt

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Mayotte

Mayotte har en yta av 374 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som YT eller MYT (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Mayotte är +262, och den officiella toppdomänen är .yt. Befolkningsmängden i Mayotte är ungefär 160 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska, shimaore och alagassiska. Den valuta som används i Mayotte är euro kod: EUR), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Mayotte.

Eluttag i Mayotte

De typer av eluttag som används i Mayotte är Typ C, Typ E. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Mayotte. Här kan du läsa mer om eluttag Mayotte samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Mayotte fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Mayotte som resmål

Mayotte är en vacker ö i Indiska oceanen. Det är ett populärt turistmål, och många resenärer väljer att besöka Mayotte för sina fantastiska stränder och kristallklara vatten. Ön är också hemvist för en mängd olika vilda djur, bland annat delfiner och havssköldpaddor, vilket gör den till ett paradis för naturälskare.