Landskod Mikronesien (Tfn: +691, ISO: FM)

Här nedan hittar du landskod Mikronesien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Mikronesien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Mikronesien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Mikronesien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Mikronesien, hur stor yta och befolkning Mikronesien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+691

ISO (2)

FM

ISO (3)

FSM

FLAGGA

🇫🇲

TOPPDOMÄN

.fm

VALUTAKOD

USD

Fakta om Mikronesien

Mikronesien har en yta av 702 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som FM eller FSM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Mikronesien är +691, och den officiella toppdomänen är .fm. Befolkningsmängden i Mikronesien är ungefär 115 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Mikronesien är amerikansk dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 339 miljoner US$.

Eluttag i Mikronesien

De typer av eluttag som används i Mikronesien är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Mikronesien. Här kan du läsa mer om eluttag Mikronesien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Mikronesien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.