Landskod Moçambique (Tfn: +258, ISO: MZ)

Här nedan hittar du landskod Moçambique, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Moçambique, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Moçambique. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Moçambique, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Moçambique, hur stor yta och befolkning Moçambique har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+258

ISO (2)

MZ

ISO (3)

MOZ

FLAGGA

🇲🇿

TOPPDOMÄN

.mz

VALUTAKOD

MZN

Fakta om Moçambique

Moçambique har en yta av 801 590 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MZ eller MOZ (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Moçambique är +258, och den officiella toppdomänen är .mz. Befolkningsmängden i Moçambique är ungefär 30 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är portugisiska. Den valuta som används i Moçambique är metical kod: MZN), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 14,67 miljarder US$.

Eluttag i Moçambique

De typer av eluttag som används i Moçambique är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Moçambique. Här kan du läsa mer om eluttag Moçambique samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Moçambique fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Moçambique som resmål

Moçambique är ett populärt turistmål av många olika skäl. Landet har fantastiska stränder, kristallklart vatten och frodig djungel. Dessutom är Moçambique relativt prisvärt jämfört med andra destinationer i Afrika. Slutligen är folket i Moçambique otroligt vänligt och välkomnande, vilket gör det till en fröjd att resa dit.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Moçambique

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Moçambique. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Moçambique så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Moçambique.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Chimolo+258-251
Chokwe+258-221
Maputo+258-21
Matola+258-24
Nampula+258-26
Quelimane+258-24
Tete+258-252
Xai-Xai+258-222