Landskod Monaco (Tfn: +377, ISO: MC)

Här nedan hittar du landskod Monaco, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Monaco, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Monaco. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Monaco, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Monaco, hur stor yta och befolkning Monaco har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+377

ISO (2)

MC

ISO (3)

MCO

FLAGGA

🇲🇨

TOPPDOMÄN

.mc

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Monaco

Monaco har en yta av 2,2 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MC eller MCO (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Monaco är +377, och den officiella toppdomänen är .mc. Befolkningsmängden i Monaco är ungefär 40 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Monaco är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 5,748 miljarder US$.

Eluttag i Monaco

De typer av eluttag som används i Monaco är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Monaco. Här kan du läsa mer om eluttag Monaco samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Monaco fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Monaco som resmål

Monaco är ett litet land på den franska Rivieran som är känt för sitt dramatiska läge vid klipporna, sina lyxiga hotell och sitt kasino. Det är ett av de mest populära turistmålen i världen, och det är inte konstigt varför. Monaco är fyllt av vackra stränder, historiska landmärken och restauranger i världsklass.