Landskod Mongoliet (Tfn: +976, ISO: MN)

Här nedan hittar du landskod Mongoliet, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Mongoliet, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Mongoliet. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Mongoliet, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Mongoliet, hur stor yta och befolkning Mongoliet har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+976

ISO (2)

MN

ISO (3)

MNG

FLAGGA

🇲🇳

TOPPDOMÄN

.mn

VALUTAKOD

MNT

Fakta om Mongoliet

Mongoliet har en yta av 1 566 000 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MN eller MNG (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Mongoliet är +976, och den officiella toppdomänen är .mn. Befolkningsmängden i Mongoliet är ungefär 3 300 000 invånare, och det eller de språk som de talar är mongoliska. Den valuta som används i Mongoliet är tögrög tugrik kod: MNT), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 11,14 miljarder US$.

Eluttag i Mongoliet

De typer av eluttag som används i Mongoliet är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Mongoliet. Här kan du läsa mer om eluttag Mongoliet samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Mongoliet fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Mongoliet som resmål

Mongoliet är ett resmål som blir alltmer populärt bland resenärer. Landet erbjuder ett unikt och varierat landskap som är perfekt för friluftsentusiaster. Från Gobiöknen till stäpperna finns det gott om platser att utforska. Folket är också mycket välkomnande och gästvänligt, vilket gör det till ett utmärkt ställe att uppleva den lokala kulturen. Det finns också gott om möjligheter att se vilda djur, bland annat den utrotningshotade snöleoparden.