Landskod Montenegro (Tfn: +382, ISO: ME)

Här nedan hittar du landskod Montenegro, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Montenegro, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Montenegro. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Montenegro, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Montenegro, hur stor yta och befolkning Montenegro har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+382

ISO (2)

ME

ISO (3)

MNE

FLAGGA

🇲🇪

TOPPDOMÄN

.me

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Montenegro

Montenegro har en yta av 13 812 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som ME eller MNE (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Montenegro är +382, och den officiella toppdomänen är .me. Befolkningsmängden i Montenegro är ungefär 650 000 invånare, och det eller de språk som de talar är montenegrinska. Den valuta som används i Montenegro är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 4,518 miljarder US$.

Eluttag i Montenegro

De typer av eluttag som används i Montenegro är Typ C, Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Montenegro. Här kan du läsa mer om eluttag Montenegro samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Montenegro fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Montenegro som resmål

Montenegro är ett litet land på Balkan i Europa. Trots sin ringa storlek är Montenegro ett populärt turistmål, tack vare den fantastiskt vackra kusten och bergen. Montenegro är också hemvist för ett antal gamla byar och städer som ger besökarna en inblick i landets rika historia.