Landskod Montserrat (Tfn: +1-664, ISO: MS)

Här nedan hittar du landskod Montserrat, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Montserrat, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Montserrat. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Montserrat, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Montserrat, hur stor yta och befolkning Montserrat har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-664

ISO (2)

MS

ISO (3)

MSR

FLAGGA

🇲🇸

TOPPDOMÄN

.ms

VALUTAKOD

XCD

Fakta om Montserrat

Montserrat har en yta av 102 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MS eller MSR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Montserrat är +1-664, och den officiella toppdomänen är .ms. Befolkningsmängden i Montserrat är ungefär 5 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Montserrat är östkaribisk dollar kod: XCD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Montserrat.

Eluttag i Montserrat

De typer av eluttag som används i Montserrat är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Montserrat. Här kan du läsa mer om eluttag Montserrat samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Montserrat fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Montserrat som resmål

Montserrat är en vulkanisk ö i Karibien som är populär bland resenärer för sina stränder och sitt fantastiska landskap. Ön har två aktiva vulkaner som kan ses från många platser på ön. Ön är också hemvist för några av de vackraste vattenfallen i världen.