Landskod Myanmar (Tfn: +95, ISO: MM)

Här nedan hittar du landskod Myanmar, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Myanmar, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Myanmar. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Myanmar, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Myanmar, hur stor yta och befolkning Myanmar har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+95

ISO (2)

MM

ISO (3)

MMR

FLAGGA

🇲🇲

TOPPDOMÄN

.mm

VALUTAKOD

MMK

Fakta om Myanmar

Myanmar har en yta av 676 578 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MM eller MMR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Myanmar är +95, och den officiella toppdomänen är .mm. Befolkningsmängden i Myanmar är ungefär 54 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är burmesiska. Den valuta som används i Myanmar är kyat kod: MMK), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 59,43 miljarder US$.

Myanmar som resmål

Myanmar håller på att bli ett mycket populärt resmål för resenärer, särskilt för dem som söker en upplevelse utanför de upptrampade vägarna. Med sin rika kultur och fantastiska natur är det lätt att förstå varför detta sydostasiatiska land blir alltmer populärt.

En av de främsta anledningarna till att Myanmar är så tilltalande för resenärer är att det fortfarande är relativt oupptäckt. Många människor är inte medvetna om hur vackert landet är, vilket innebär att det inte är lika trångt som några av de mer populära turistmålen. Detta är goda nyheter för dem som letar efter en autentisk upplevelse - du kommer att kunna utforska landet utan att behöva hantera horder av andra turister.

En annan bra sak med Myanmar är att det är prisvärt. Du kan lätt du kan hitta boende och mat som inte kostar mycket, vilket är perfekt för dig som har en liten budget. Dessutom är lokalbefolkningen otroligt vänlig och välkomnande, så du kommer att känna dig som hemma under din vistelse.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Myanmar

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Myanmar. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Myanmar så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Myanmar.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+95-69
Mobiltelefoner+95-90
Mobiltelefoner+95-80
Mobiltelefoner+95-99
Dawei+95-59
Hpa-An+95-58
Mandalay+95-2
Mawlamyine+95-57
Monywa+95-71
Myeik+95-59
Prome+95-53
Thaton+95-57
Yangon (Rangoon)+95-1