Landskod Nepal (Tfn: +977, ISO: NP)

Här nedan hittar du landskod Nepal, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nepal, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nepal. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nepal, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nepal, hur stor yta och befolkning Nepal har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+977

ISO (2)

NP

ISO (3)

NPL

FLAGGA

🇳🇵

TOPPDOMÄN

.np

VALUTAKOD

NPR

Fakta om Nepal

Nepal har en yta av 147 181 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som NP eller NPL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Nepal är +977, och den officiella toppdomänen är .np. Befolkningsmängden i Nepal är ungefär 29 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är nepali. Den valuta som används i Nepal är rupie kod: NPR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 19,34 miljarder US$.

Eluttag i Nepal

De typer av eluttag som används i Nepal är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nepal. Här kan du läsa mer om eluttag Nepal samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nepal fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nepal som resmål

Nepal är ett av de mest populära turistmålen i världen. Himalaya och Mount Everest är några av de största attraktionerna i landet. Det finns också ett antal tempel och andra historiska platser som turister kan besöka. Nepal är ett fascinerande land med en rik kultur och historia. Besökare kommer garanterat att njuta av sin tid i detta vackra land.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Nepal

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Nepal. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Nepal så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Nepal.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Bharatput+977-56
Biratnagar+977-21
Bjojpur+977-29
Dhangadi+977-91
Dhankuta+977-26
Dolakha+977-49
Gorkha+977-64
Jhapa+977-23
Kathmandu+977-1
Nepalgunj+977-81
Phidim+977-24
Pokhara+977-41
Sarlahi+977-46