Landskod Nicaragua (Tfn: +505, ISO: NI)

Här nedan hittar du landskod Nicaragua, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nicaragua, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nicaragua. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nicaragua, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nicaragua, hur stor yta och befolkning Nicaragua har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+505

ISO (2)

NI

ISO (3)

NIC

FLAGGA

🇳🇮

TOPPDOMÄN

.ni

VALUTAKOD

NIO

Fakta om Nicaragua

Nicaragua har en yta av 130 375 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som NI eller NIC (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Nicaragua är +505, och den officiella toppdomänen är .ni. Befolkningsmängden i Nicaragua är ungefär 6 500 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Nicaragua är cordoba kod: NIO), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 11,26 miljarder US$.

Eluttag i Nicaragua

De typer av eluttag som används i Nicaragua är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nicaragua. Här kan du läsa mer om eluttag Nicaragua samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nicaragua fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nicaragua som resmål

Nicaragua är ett populärt turistmål av många olika skäl. Landets rika historia och kultur i kombination med dess naturliga skönhet gör det till en attraktiv plats att besöka. Dessutom är Nicaragua relativt prisvärt jämfört med andra latinamerikanska länder, vilket gör det till ett populärt val för budgetmedvetna resenärer.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Nicaragua

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Nicaragua. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Nicaragua så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Nicaragua.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Chinandega+505-341
Diriamba+505-4222
Esteli+505-71
Granada+505-55
Leon+505-311
Managua+505-2
Masatepe+505-44
Masaya+505-52
Nandaime+505-4522
Rivas+505-46
San Juan Del Sur+505-4682
San Marcos+505-43
Tipitapa+505-53