Landskod Niger (Tfn: +227, ISO: NE)

Här nedan hittar du landskod Niger, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Niger, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Niger. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Niger, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Niger, hur stor yta och befolkning Niger har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+227

ISO (2)

NE

ISO (3)

NER

FLAGGA

🇳🇪

TOPPDOMÄN

.ne

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Niger

Niger har en yta av 1 267 000 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som NE eller NER (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Niger är +227, och den officiella toppdomänen är .ne. Befolkningsmängden i Niger är ungefär 23 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Niger är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 7,304 miljarder US$.

Eluttag i Niger

De typer av eluttag som används i Niger är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Niger. Här kan du läsa mer om eluttag Niger samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Niger fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Niger som resmål

Niger är ett populärt land bland resenärer av många skäl. Ett skäl är att det är ett mycket prisvärt land att besöka. Du kan hitta bra erbjudanden på hotell och mat, och transporterna är också mycket prisvärda. Dessutom finns det i Niger vackra landskap och intressanta kulturella upplevelser. Det finns massor av saker att se och göra i detta land.