Landskod Niue (Tfn: +683, ISO: NU)

Här nedan hittar du landskod Niue, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Niue, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Niue. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Niue, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Niue, hur stor yta och befolkning Niue har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+683

ISO (2)

NU

ISO (3)

NIU

FLAGGA

🇳🇺

TOPPDOMÄN

.nu

VALUTAKOD

NZD

Fakta om Niue

Niue har en yta av 261,46 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som NU eller NIU (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Niue är +683, och den officiella toppdomänen är .nu. Befolkningsmängden i Niue är ungefär 2 000 invånare, och det eller de språk som de talar är niueanska och engelska. Den valuta som används i Niue är nyzeeländsk dollar kod: NZD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 10,01 miljoner US$.

Eluttag i Niue

De typer av eluttag som används i Niue är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Niue. Här kan du läsa mer om eluttag Niue samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Niue fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Niue som resmål

Niue är ett litet öland i södra Stilla havet som är populärt bland resenärer för sina fantastiska stränder och korallrev. Landet har en befolkning på drygt 1 600 personer och anses vara en av världens minsta suveräna stater. Niues ekonomi bygger huvudsakligen på turism, fiske och jordbruk. Niue har en rik kultur som är tydlig i musik, dans och konst. Landets traditionella musik bygger på polynesiska rytmer och inkluderar ukulele och fakaleiti.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Niue

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Niue. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Niue så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Niue.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Alofi+683-3
Alofi+683-4