Landskod Nordirland (Tfn: +44)

Här nedan hittar du landskod Nordirland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nordirland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nordirland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nordirland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nordirland, hur stor yta och befolkning Nordirland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+44

FLAGGA

🇬🇧

TOPPDOMÄN

.uk

VALUTAKOD

GBP

Fakta om Nordirland

Nordirland har en yta av 14 130 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Nordirland med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Nordirland finns dock och är +44, likaså finns en officiell toppdomän som är .uk. Befolkningsmängden i Nordirland är ungefär 1 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, iriska och ulsterskotska. Den valuta som används i Nordirland är brittiskt pund kod: GBP), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Nordirland.

Eluttag i Nordirland

De typer av eluttag som används i Nordirland är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nordirland. Här kan du läsa mer om eluttag Nordirland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nordirland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nordirland som resmål

Nordirland är ett populärt turistmål av många olika skäl. För det första är det naturliga landskapet helt enkelt fantastiskt. Landet är hemvist för böljande kullar, orörda sjöar och en karsk kustlinje, som alla utgör perfekta fotomöjligheter. För det andra är Nordirlands historia och kultur både fascinerande och unik. Besökare kan utforska gamla slott, lära sig landets berömda författare och musiker, och prova traditionell irländsk mat och dryck. Slutligen är folket i Nordirland otroligt vänligt och välkomnande, vilket gör det lätt för turister att känna sig hemma. Så om du letar efter ett vackert, intressant och gästvänligt resmål, se till att lägga till Nordirland på din lista!