Landskod Nordkorea (Tfn: +850, ISO: KP)

Här nedan hittar du landskod Nordkorea, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nordkorea, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nordkorea. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nordkorea, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nordkorea, hur stor yta och befolkning Nordkorea har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+850

ISO (2)

KP

ISO (3)

PRK

FLAGGA

🇰🇵

TOPPDOMÄN

.kp

VALUTAKOD

KPW

Fakta om Nordkorea

Nordkorea har en yta av 120 540 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som KP eller PRK (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Nordkorea är +850, och den officiella toppdomänen är .kp. Befolkningsmängden i Nordkorea är ungefär 26 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är koreanska. Den valuta som används i Nordkorea är nordkoreansk won kod: KPW), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 28 miljarder US$.

Eluttag i Nordkorea

De typer av eluttag som används i Nordkorea är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nordkorea. Här kan du läsa mer om eluttag Nordkorea samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nordkorea fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nordkorea som resmål

Trots att Nordkorea är en diktatur är det ett populärt turistmål för dem som vill uppleva något som ligger utanför den upptrampade vägen. Landet har en atmosfär av mystik och intriger som fascinerar människor från hela världen. Turister kan besöka Nordkorea som en del av organiserade turer, som är hårt kontrollerade av regeringen. Det finns inga oberoende resenärer till Nordkorea, och det är olagligt att resa in i landet utan tillstånd från regeringen.