Landskod Nordmarianerna (Tfn: +1-670, ISO: MP)

Här nedan hittar du landskod Nordmarianerna, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nordmarianerna, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nordmarianerna. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nordmarianerna, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nordmarianerna, hur stor yta och befolkning Nordmarianerna har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+1-670

ISO (2)

MP

ISO (3)

MNP

FLAGGA

🇲🇵

TOPPDOMÄN

.mp

VALUTAKOD

USD

Fakta om Nordmarianerna

Nordmarianerna har en yta av 464 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som MP eller MNP (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Nordmarianerna är +1-670, och den officiella toppdomänen är .mp. Befolkningsmängden i Nordmarianerna är ungefär 60 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska, chamorro och karoliniska. Den valuta som används i Nordmarianerna är amerikansk dollar kod: USD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 733 miljoner US$.

Eluttag i Nordmarianerna

De typer av eluttag som används i Nordmarianerna är Typ A, Typ B. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nordmarianerna. Här kan du läsa mer om eluttag Nordmarianerna samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nordmarianerna fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nordmarianerna som resmål

Nordmarianerna är mycket populärt bland resenärer eftersom det är känt för sina orörda stränder och kristallklara vatten. Dessutom är lokalbefolkningen otroligt vänlig och välkomnande, vilket gör det till den perfekta platsen för att koppla av och varva ner.