Landskod Nya Kaledonien (Tfn: +687, ISO: NC)

Här nedan hittar du landskod Nya Kaledonien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nya Kaledonien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nya Kaledonien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nya Kaledonien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nya Kaledonien, hur stor yta och befolkning Nya Kaledonien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+687

ISO (2)

NC

ISO (3)

NCL

FLAGGA

🇳🇨

TOPPDOMÄN

.nc

VALUTAKOD

XPF

Fakta om Nya Kaledonien

Nya Kaledonien har en yta av 18 576 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som NC eller NCL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Nya Kaledonien är +687, och den officiella toppdomänen är .nc. Befolkningsmängden i Nya Kaledonien är ungefär 270 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Nya Kaledonien är CEP-franc kod: XPF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 9280000000 US$.

Eluttag i Nya Kaledonien

De typer av eluttag som används i Nya Kaledonien är Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nya Kaledonien. Här kan du läsa mer om eluttag Nya Kaledonien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nya Kaledonien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nya Kaledonien som resmål

Nya Kaledonien är ett populärt resmål för resenärer tack vare det varierande landskapet och det stora utbudet av aktiviteter. Från fantastiska stränder och frodig regnskog till karga berg och kristallklart vatten finns det något för alla i Nya Kaledonien. Lokalbefolkningen är otroligt vänlig och välkomnande, vilket gör det till en rolig och avslappnad plats att besöka.