Landskod Nya Zeeland (Tfn: +64, ISO: NZ)

Här nedan hittar du landskod Nya Zeeland, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Nya Zeeland, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Nya Zeeland. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Nya Zeeland, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Nya Zeeland, hur stor yta och befolkning Nya Zeeland har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+64

ISO (2)

NZ

ISO (3)

NZL

FLAGGA

🇳🇿

TOPPDOMÄN

.nz

VALUTAKOD

NZD

Fakta om Nya Zeeland

Nya Zeeland har en yta av 268 021 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som NZ eller NZL (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Nya Zeeland är +64, och den officiella toppdomänen är .nz. Befolkningsmängden i Nya Zeeland är ungefär 5 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Nya Zeeland är nyzeeländsk dollar kod: NZD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 181,1 miljarder US$.

Eluttag i Nya Zeeland

De typer av eluttag som används i Nya Zeeland är Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Nya Zeeland. Här kan du läsa mer om eluttag Nya Zeeland samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Nya Zeeland fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Nya Zeeland som resmål

Nya Zeeland är ett land som är populärt bland resenärer för sina fantastiska landskap och sitt varierande djurliv. Några av de mest populära turistmålen i Nya Zeeland är Milford Sound, Fiordland National Park, Mount Cook och Queenstown. Nya Zeeland har också en rik kultur och historia som återspeglas i de många byar, städer och tätorter som finns i hela landet. Wellington, Nya Zeelands huvudstad, är ett populärt resmål för dem som vill uppleva stadens pulserande konstscen och livliga nattliv. Auckland, Nya Zeelands största stad, är också är ett populärt resmål med sin blandning av stads- och kustområden. Om du letar efter en fantastisk reseupplevelse, se till att lägga till Nya Zeeland på din lista!

Riktnummer och andra telefonkoder inom Nya Zeeland

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Nya Zeeland. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Nya Zeeland så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Nya Zeeland.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Christchurch+64-3
Dunedin+64-3
Hamilton+64-7
Hastings+64-6
Invercargill+64-3
Napier+64-6
Nelson+64-3
New Plymouth+64-6
New Zealand External Territori+64-24
North Island (Central and East+64-7
North Island (North)+64-9
North Island (Western)+64-6
Palmerston North+64-6
Pokeno+64-9
Rotorua+64-7
South Island+64-3
Tauranga+64-7
Timaru+64-3
Wanganui+64-6
Wellington Region+64-4
Whangarei+64-9