Landskod Oman (Tfn: +968, ISO: OM)

Här nedan hittar du landskod Oman, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Oman, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Oman. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Oman, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Oman, hur stor yta och befolkning Oman har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+968

ISO (2)

OM

ISO (3)

OMN

FLAGGA

🇴🇲

TOPPDOMÄN

.om

VALUTAKOD

OMR

Fakta om Oman

Oman har en yta av 309 500 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som OM eller OMN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Oman är +968, och den officiella toppdomänen är .om. Befolkningsmängden i Oman är ungefär 5 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Oman är omansk rial kod: OMR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 81,95 miljarder US$.

Eluttag i Oman

De typer av eluttag som används i Oman är Typ G. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Oman. Här kan du läsa mer om eluttag Oman samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Oman fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Oman som resmål

Oman är populärt bland resenärer på grund av sitt varierande landskap och sin kultur. Landet har något att erbjuda alla, från det livliga stadslivet i Muscat till de orörda stränderna på östkusten. Oman är också hemvist för några av de bästa soukerna i regionen, där resenärer kan hitta traditionellt omanskt hantverk och souvenirer.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Oman

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Oman. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Oman så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Oman.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Al Batinah+968-26
Dhofar+968-23
Muscat+968-24