Landskod Östtimor (Tfn: +670, ISO: TL)

Här nedan hittar du landskod Östtimor, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Östtimor, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Östtimor. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Östtimor, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Östtimor, hur stor yta och befolkning Östtimor har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+670

ISO (2)

TL

ISO (3)

TLS

FLAGGA

🇹🇱

TOPPDOMÄN

.tl

VALUTAKOD

USD

Fakta om Östtimor

Östtimor har en yta av 15 007 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som TL eller TLS (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Östtimor är +670, och den officiella toppdomänen är .tl. Befolkningsmängden i Östtimor är ungefär 1 200 000 invånare, och det eller de språk som de talar är tetum och portugisiska. Den valuta som används i Östtimor är USA-dollar kod: USD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Östtimor.

Eluttag i Östtimor

De typer av eluttag som används i Östtimor är Typ C, Typ E, Typ F, Typ I. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kanske behöver en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Östtimor. Här kan du läsa mer om eluttag Östtimor samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Östtimor fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Östtimor som resmål

Östtimor är ett land som ligger i Sydostasien. Landet har en rik kultur och är populärt bland resenärer för sina stränder och bergsområden. Östtimor koloniserades av Portugal på 1500-talet och blev en självständig stat 2002. Östtimor är ett fattigt land med en BNP per capita på endast 1 100 dollar 2017. De viktigaste inkomstkällorna kommer från jordbruk och olje- och gasexport. Landet står dock inför många utmaningar, bland annat höga nivåer av fattigdom och arbetslöshet samt brist på infrastruktur.